Tietosuojaseloste

Laadittu 14.9.2020. Viimeisin muutos 1.1.2021.

Tämä on Kodin Lukko -verkkokaupan (Finnmotion Oy) henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Ensin luetellaan kaikille rekistereille yhteiset asiat ja lopussa eritellään tiedot, jotka koskevat Kodin Lukko -asiakasrekisteriä, -uutiskirjettä ja -palautelaaria.

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Finnmotion Oy (y-tunnus: 2821604-9)
Vanajantie 10 A
13110 Hämeenlinna
info@kodinlukko.fi

Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Tarkistusoikeus
  • Oikaisuoikeus
  • Oikeus peruuttaa suostumus
  • Poisto-oikeus

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Rekisterissä olevalla henkilöllä on myös oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa.

Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Evästeiden (cookies) käyttö

Evästeet

Käytämme evästeitä, jotta saat parhaan kokemuksen verkkosivustollamme. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Keräämme sivustomme käytöstä tietoa, jota hyödynnämme analytiikkaan ja suostumuksellasi myös markkinoinnin kohdentamiseen. Voit poistaa ne käytöstä evästeasetuksista.

Nämä tiedot auttavat meitä kehittämään palveluamme sekä tarjoamaan sinulle kiinnostavampia tuotteita ja parempia tarjouksia.

Välttämättömät evästeet tulisi pitää sallittuna, jotta voimme tallentaa evästeasetuksesi muistiin eikä sinun tarvitse joka kerta sivustolla vieraillessasi asettaa evästeitä uudelleen. Voit kuitenkin halutessasi estää välttämättömät evästeet selaimesi asetuksista.

Analytiikka ja markkinointi

Tämä sivusto käyttää Google Analyticsin keräämiä nimettömiä tietoja, kuten esimerkiksi kävijöiden määrän sivustolla ja suosituimmat sivut. Tietoja käytetään markkinoinnin ja palveluiden kehittämiseen. IP-osoitteet ovat Google Analyticissä automaattisesti anonymisoitu. Niitä ei luovuteta muille osapuolille.


1. Rekisterin nimi: Kodin Lukko -asiakasrekisteri

Mitä tietoja minusta kerätään?

Asiakasrekisteriin kerätään rekisteröidystä henkilöstä: asiakkaan nimi, yritys/organisaatio (valinnainen), laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero (valinnainen). Asiakasrekisterissä säilytetään myös asiakkaan tilaushistoria sekä hänen verkkokauppaan luodun tilin käyttäjätunnus (ei salasanaa).

Rekisteröimättömästä henkilöstä tallennetaan tilaustietoihin tilatut tuotteet ja niiden yhteydessä asiakkaan nimi, yritys/organisaation (valinnainen), laskutusosoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero (valinnainen).

Mikäli asiakas palauttaa tuotteen, kerätään palautuslomakkeella seuraavat tiedot: yritys ja y-tunnus (valinnainen), nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköposti, tilinumero, tilausnumero, tilauksen päivämäärä/vastaanottopäivä, tiedot palauttavasta tuotteesta, palautuksen syy sekä mahdolliset muut kuvaukset viasta/palautettavasta tuotteesta.

Mihin henkilötietoja käytetään?

Henkilötietoja käytetään:

  • Asiakassuhteen hoitamiseen
  • Tilauksen toimitukseen ja käsittelyyn, sekä arkistointiin
  • Tilastollisiin tarkoituksiin
  • Markkinointitarkoituksiin
  • Tuote- ja maksupalautuksien hoitamiseen.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, suostumus tai oikeutettu etu.

Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen asettamat vaatimukset.

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan, kuin on tarpeellista rekisterin käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden hoitamiseksi.

Mikäli rekisteröitynyt asiakas ei kirjaudu tililleen vuoteen, hänen käyttäjätilinsä poistetaan automaattisesti sekä tilaustiedot anonymisoidaan.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Luovutamme henkilötietoja logistiikka ja maksupalvelu yhteistyökumppaneille, verkkokauppamme toiminnan mahdollistamiseksi.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.


2. Rekisterin nimi: Kodin Lukko -uutiskirje

Mitä tietoja minusta kerätään?

Etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.

Uutiskirjeen tilaajaksi voi liittyä

  • Anna palautetta -lomakkeen kautta antamalla yhteystiedot palautteen lähettämisen yhteydessä sekä valitsemalla ”Tilaan uutiskirjeen”
  • Valitsemalla tuotteiden maksamisen yhteydessä kassasivulta ”Tilaan Kodin Lukko -verkkokaupan uutiskirjeen”
  • Täyttämällä ja lähettämällä Tilaa uutiskirje -lomakkeen
  • Sivulle rekisteröitymisen yhteydessä valitsemalla ”Tilaan uutiskirjeen”

Mihin henkilötietoja käytetään?

Rekisterin tarkoituksena on asiakaspalvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistaminen, asiakassuhteen ylläpito sekä tiedottaminen palveluista ja uusista tuotteista

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Henkilötietoja säilytetään niin kauan, kuin henkilö itse haluaa tilata uutiskirjeitä. Tiedot poistetaan, kun henkilö peruuttaa suostumuksensa ottaa vastaan uutiskirjeitä, tai kun rekisterinpitäjä lopettaa uutiskirjeiden toimittamisen ja lähettämisen.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille  ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Uutiskirjeiden lähettämisessä käytämme yhdysvaltalaista MailChimp-sähköpostipalvelua. Tietoja ei luovuteta muille toimijoille.

Henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu sillä perusteella, että MailChimp on liittynyt EU-komission hyväksymään Privacy Shield-järjestelyyn. Lisätietoja MailChimpin tietosuojakäytännöistä saat täältä.


3. Rekisterin nimi: Kodin Lukko -palautelaari

Mitä tietoja minusta kerätään?

Palautelaari-rekisteriin kerätään sivuston käyttäjiltä ja asiakkailta palautetta. Palautetta voi antaa Anna palautetta -lomakkeella.

Palautelomakkeella kerätään vapaamuotoista palautetta seuraavista aiheista:

  • Toivelaari (vapaata tekstiä): sivuston käyttäjän toiveita ja palautetta tuotteista
  • Verkkokaupan käytöstä (vapaata tekstiä): sivuston käyttäjän toiveita ja huomioita sivuston käytettävyydestä
  • Vapaamuotoinen palaute (vapaata tekstiä): muita huomioita sivuston käyttäjältä.

Palautteen voi lähettää lomakkeella anonyymisti. Palautteen antaja voi liittää yhteystiedot (etunimi, sukunimi ja sähköposti) palautteeseen halutessaan sekä tilata Kodin Lukko -verkkokaupan uutiskirjeen (ks. rekisteri nro 2.). Uutiskirjeen tilaaminen on vapaaehtoista, kuten myös yhteystietojen liittäminen annettuun palautteeseen.

Mihin henkilötietoja käytetään?

Rekisterin tarkoituksena on tuotevalikoiman kehittäminen verkkokaupassa asioivien toiveiden mukaan sekä sivuston käyttökokemuksen parantaminen ja kehittäminen käyttäjien palautteen avulla.

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Tiedot säilytetään niin kauan, kun niitä tarvitaan sivuston kehittämiseen.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille  ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta muille toimijoille. Palautteita voidaan julkaista verkkokaupan sivulla vain palautteen antajan suostumuksella.